Улюблена цитата

«Хто керує минулим, - говорить партійне гасло, - той керує майбутнім; хто керує сьогоденням, той керує минулим». І, проте, минуле, за своєю природою змінюване, зміни ніколи не піддавалося.
Джордж Оруелл.

неділю, 12 квітня 2020 р.

Людина у космосі


Вперше в історії людства 12 квітня 1961 року людина побувала в космосі і повернулася живою."Якщо Гагарін був обличчям радянської космічної потуги, то її мізками був Корольов".

Юрія Гагарін і Сергій Корольов - людини, яка зробила політ першого космонавта можливим.
Організаторський і науковий талант Корольова забезпечив не тільки політ Гагаріна.

Сергій Корольов народився в Житомирі, жив в Одесі, де відвідував курси Товариства авіації і повітроплавання України і Криму, а в 1924 вступив на механічний факультет Київського політехнічного інституту. 
Завдяки українцю в космосі побували перша тварина, перший екіпаж із двох (а потім і трьох) людей, відбувся перший радіозв'язок між двома пілотованими кораблями (одним із них керував інший українець Павло Попович), було здійснено перший вихід у відкритий космос. 
Корольов створив перші радянські супутники і спроектував потужні ракети для доставки експедій на Місяць або планети Сонячної системи. Для тривалого перебування в космосі почалася розробка нового корабля "Союз", в якому космонавти могли жити на орбіті тривалий час. Такий собі прообраз орбітальної станції.







Немає коментарів:

Дописати коментар